Όταν ο Γιάννης Αγγελάκας τραγούδησε στην Άρτα!

Μία ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Αρτινοί που βρέθηκαν εκείνη την Παρασκευή (25/7/2014) στον «Ορφέα», στη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα. Οι μπύρες και τα ποτά έρεαν από νωρίς, ωστόσο, το κοινό «μέθυσε» για τα καλά, όταν ο τραγουδιστής, περίπου κατά τις 10.30, βγήκε στη σκηνή. Τότε άρχισε το γλέντι!Του Θοδωρή Πραμαγκιούλη

Φωτογραφίες: Ζέτα ΚαρκαμπούναΔημοσίευση στην εφημερίδα "Η Γνώμη"  

Η μπάντα του Γιάννη Αγγελάκα έγινε κυριολεκτικά ένα με το κοινό. Τραγουδούσαν και χόρευαν όλοι μαζί, έτσι όπως μόνο γίνεται στις συναυλίες του Αγγελάκα, με τα μαγικά ακούσματα που βγάζουν μια νεανική οργή, να κρατούν συντροφιά το κοινό, που γέμισε τον προαύλιο χώρο του Σινεμά, για 2,5 ώρες περίπου.  

Ακούστηκαν τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, αλλά και από το συγκρότημα των ΤΡΥΠΕΣ, που από πολλούς θεωρείτε η καλύτερη μπάντα που έχει βγάλει η Ελλάδα.

Εμείς, από την πλευρά μας, το έχουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε... Ο Αρτινοί «διψάμε» για αυτές τις εκδηλώσεις! Γι' αυτό, άλλωστε και όλες οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν -μέχρι στιγμής- στην πόλη μας και τα περίχωρα, στέφθηκαν όλες με επιτυχία!
 

Ποιος  είναι ο Γιάννης Αγγελάκας 

Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Τρύπες, από το 1984 ως το 2001.

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα "Τρύπες" κυκλοφόρησε 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο "Άντε... και καλή τύχη μάγκες" ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες.
Το 1995 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) κυκλοφορούν τον δίσκο "Υπέροχο Τίποτα". Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία "Η εποχή των δολοφόνων".

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία "Χώμα και νερό" όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο "Βραχνός προφήτης" που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 Συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη "Ο θυρωρός" όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι "Κυρία των μέσα μου ανέμων".
 
Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία "alltogethernow" που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος "είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον". Από το 2004 μέχρι και σήμερα η εταιρία έχει κυκλοφορήσει 6 δίσκους.

Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο "Οι ανάσες των λύκων", αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία "alltogethernow".

Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο "Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από 'δώ και πάνω". Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά "Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.
Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο "Πότε θα φτάσουμε εδώ". Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη "Να 'χεν η θάλασσα βουνά" του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.

Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύεται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία "Ψυχή βαθιά" και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την alltogethernow.
Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα.
Τέλος, το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

[random][newsticker]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Javascript Disable Please Enable Javascript To See All Widget