Βασίλης Τσίρκας: Θα προχωρήσουμε κρατώντας την κοινωνία όρθια


Στο θέμα  των τηλεοπτικών αδειών και στο μήνυμα του 2oυ Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε η παρέμβαση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή «O,τι πεις εσύ», με τον Γιώργο Γκόντζο, που μεταδίδεται στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ακόμα και να επιστραφεί το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίρκας σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και συμπλήρωσε: «Είναι μια σαφής τακτική από πλευράς της ΝΔ για να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα και να μην κατοχυρωθεί το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Θέλουν να επιστρέψουμε στα προηγούμενα 27 χρόνια ανομίας και αυθαιρεσίας». 

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή: «Εμείς έχουμε πάρει μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και αυτό κάνουμε με αυτό τον διαγωνισμό.  Η βούληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει και να βάλει τάξη μετά από πολλά χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 

Έχουμε πάρει μια σημαντική απόφαση να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και το κάνουμε αυτό καθημερινά με πολλούς τρόπους. Σεβόμαστε τη νομιμότητα και με βάση τον νόμο και το Σύνταγμα προχωράμε. Ήδη το ΣΤΕ από το 2010 είχε κρίνει ότι είναι παράνομο αυτό το καθεστώς  των συνεχών προσωρινών  αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών»».

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήταν ένα ενωτικό Συνέδριο στο οποίο φάνηκε  ότι η βάση του κόμματος έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών. Ξέρουμε όλοι  ότι βρισκόμαστε σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια  και περιθώρια, ενώ προσπαθούμε να αφήσουμε ένα αριστερό, προοδευτικό  αποτύπωμα  και αυτό είναι ένα στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω την αίσθηση ότι  βγαίνουμε από το 2ο Συνέδριο πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας  απέναντι στον ελληνικό λαό.  Θα τηρήσουμε  τη δύσκολη συμφωνία που κάναμε πέρυσι το καλοκαίρι με τους δανειστές  και  θα προχωρήσουμε κρατώντας την κοινωνία όρθια. Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα: 


Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

[random][newsticker]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Javascript Disable Please Enable Javascript To See All Widget