Αφιέρωμα στο Βουργαρέλι ΆρταςΤο Βουργαρέλι είναι ένα υπέροχο ορεινό χωριό των Τζουμέρκων σε υψόμετρο 800m, μέσα στα έλατα, στο Νομό Άρτας στην Ήπειρο. Το χωριό συνδέεται οδικά με την Άρτα, τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα με διαφορετικούς δρόμους και βρίσκεται κοντά στα δύο μεγάλα ποτάμια της περιοχής, τον Αχελώο και τον Άραχθο.

Το πιο κοντινό Αεροδρόμιο είναι στο Άκτιο και το πιο κοντινό Λιμάνι είναι της Πρέβεζας. Από την Αθήνα απέχει 410 Κm και θα φτάσετε ακολουθώντας τον Εθνικό Οδικό Άξονα Αθήνα, Ρίο, (μέσω της γέφυρας), Αντίριο, (μέσω της παράμαμψης Αγρινίου), Άρτα, Βουργαρέλι μια διαδρομή που θα την κάνετε με ΙΧ σε 5 ώρες περίπου.

Εναλλακτικά, από την Αθήνα μπορείτε να ακολουθήσετε και τη διαδρομή Αθήνα, Λαμία, Δομοκός, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πύλη, Μεσοχώρα, Βουργαρέλι. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 420 Km και θα την κάνετε σε 6 ώρες περίπου. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, πρέπει να ξέρετε ότι στην ουσία περνάτε την Πίνδο και το χειμώνα μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες χιόνια κλπ γι΄ αυτό καλό είναι να προτιμήσετε το τμήμα Πύλη Βουργαρέλι να το περάσετε με το φως της ημέρας απολαμβάνοντας έτσι και τη διαδρομή αν είστε λάτρεις του Βουνού και της Φύσης. (Έχουν γίνει οι σήραγγες και δεν έχει πλέον χωματόδρομο).

Από τη Θεσσαλονίκη θα φτάσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Θεσσαλονίκη, (μέσω Εγνατίας), Ιωάννινα, (μέσω παράκαμψης Φιλιππιάδας), Άρτα, Βουργαρέλι ή τη διαδρομή Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Πύλη, Μεσοχώρα, Βουργαρέλι.

Από την Άρτα απέχει 58 Κm και θα φτάσετε σε μία περίπου ώρα ακολουθώντας μια διαδρομή που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στο χάρτη μας περνώντας γύρω από την τεχνητή λίμνη του Αράχθου.
Από τα Γιάννενα μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ιωάννινα, (μέσω παράκαμψης Φιλιππιάδας), Άρτα, Βουργαρέλι και θα φτάσετε σε μία ώρα και σαράντα λεπτά περίπου ή σε δύο περίπου ώρες ακολουθώντας μια καταπληκτική διαδρομή που φαίνεται με κίτρινο χρώμα στο χάρτη μας περνώντας από τη γέφυρα της Πλάκας και ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα στα έλατα αυτή τη διαδρομή καλό είναι να την ακολουθήσετε με το φως της ημέρας.

Και από τα Τρίκαλα απέχει 90 Km και θα φτάσετε σε δύο περίπου ώρες ακολουθώντας τη διαδρομή που φαίνεται με πράσινο χρώμα στο χάρτη μας μια υπέροχη διαδρομή από την Πύλη των Τρικάλων μέχρι το Βουργαρέλι.

Αξιοθέατα της περιοχής
Πλατεία Βουργαρελίου
Βρύση «Αρχόντω»
Βρύση «Κρυστάλλω»
Βυζαντινή Κόκκινη Εκκλησία[2]
Μονή Αγίου Γεωργίου
Παραδοσιακός οικισμός Σελιό
Πηγή Λεπτοκαριάς
Τα δύο μονότοξα γεφύριαΠηγή: ellinika-xwria.blogspot.gr


Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

[random][newsticker]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Javascript Disable Please Enable Javascript To See All Widget