Ο Βασίλης Τσίρκας στην εκπομπή «Αταίριαστοι»Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»,  με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, παραχώρησε (18/2) ο Βασίλης Τσίρκας, όπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αγροτικό ζήτημα, αλλά και στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Για πρώτη φορά ένας Έλληνας πρωθυπουργός καλεί τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου που έχουν προκύψει εξαιτίας των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων», ανέφερε αρχικά για το αγροτικό ζήτημα ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Είναι θετική η κίνηση από ορισμένα μπλόκα των αγροτών που έρχονται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και πιστεύω πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον αγροτικό κόσμο».

Ο Βασίλης Τσίρκας μίλησε και για το ασφαλιστικό σύστημα τονίζοντας πως η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί με δίκαιο τρόπο και με ενιαίους κανόνες για όλους ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε η ίδια.  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κάνει το ασφαλιστικό βιώσιμο, δίκαιο και αναδιανεμητικό. Τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν όλη την προηγούμενη περίοδο και σήμερα η κυβέρνηση αυτή καλείται να διαχειριστεί με δίκαιο τρόπο και με ενιαίους κανόνες για όλους ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε η ίδια», σχολίασε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας:  «Εμείς ψηφίσαμε μια συμφωνία μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τον Αύγουστο. Αυτή η συμφωνία κρίθηκε από τον ελληνικό λαό.

Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι μια δύσκολη συμφωνία και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να κατανείμουμε δίκαια τα βάρη στα κοινωνικά στρώματα. Θα υπερασπιστούμε τους μικρούς και τους αδύνατους. Αυτή την εντολή μας έδωσε ο ελληνικός λαός, τον οποίο και θεωρούμε σύμμαχό μας. Ο μεγάλος εθνικός στόχος είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση, να γίνει η πρώτη αξιολόγηση και να πραγματοποιηθεί η ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου η χώρα να σταθεί και πάλι όρθια».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο (από 46:50 -1:08:02):

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=270460

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

[random][newsticker]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Javascript Disable Please Enable Javascript To See All Widget